Fogmans Hut

As part of the signalling works to commission the new siding north of the station, a new location case was required next to the bracket signal. These grey painted steel boxes are unsightly at a 1912 period station. To that end we constructed a timber hut to house the signalling equipment. We used a North Eastern Railway fogmans hut as the basis of the design. A similar hut exists at Goathland at the south end of the loop (see photo). Our hut is constructed with timber boards on a timber frame with a recovered slate roof, all sitting on a new concrete base. The S&T Department have installed all their control equipment inside it for the siding works.

Latest News
The gang clear snow off the level crossing 3Mar18Snow surrounds the Weighbridge 3Mar18.Phill, Lee, Michael and Martyn clear snow off the platform 3Mar18

Click above to see our Wiki Entry